Dette er en opiumspipe


 

FullSizeRender.jpg

Opiumspipe i fajanse, vakkert håndmalt, Kina 1800 tallet. Kr 2000. Elefantetuiet til høyre rommer en nydelig, om det er lov å si, opiumsvekt. Antagelig fra Laos, elefantenes land. Antagelig suvenir.  Jeg skal finner ut av det for jeg reiser til nord-Thailand denne uken, og til det ‘’gylne triangel’’, grenselandet mellom Thailand, Myamar og Laos der hvor valmuene blomstret og opiumshandelen var stor. Bøndene dyrker kaffebønner mer nå og tobakk. Opium er mer historie, en fæl historie om folk og land, og om enkeltmenneskers sjebne. Og det fortsetter. Valmueblomstene, opium og heroin....

Det skal bli en spennende reise og å få vite mer om den historien når uken er omme, og Mekong som vi skal seile på inn i Laos, gjennom jungel og frem tilLuang Prebang, en by på Unescos liste av verdens severdigheter. Før vi flyr derfra videre til Kambodia. Jeg sender nok noen bilder ;)  

Så Gabel Antikviteter er stengt til 14. mars, men åpen etter avtale, ring eller sms da til 90116185.

Ha en fin søndag! 

Gabel Gabel