Ildfast kastanjefat

Fatet er i metall og med en slags emaljeeffekt, fin høstfarge og med «gullkant». Jeg stilte det fine fatet utenfor butikken sist,, på et bord sammen med noen rustikke lysestaker. Prisen er det ingenting å si på, men ingen plukket det med seg allikevel da. Og da jeg skulle lukke og tok varene ute inn, så lå det en kastanje i fatet😍. Så perfekt! Fatet er jo merket «ildfast» - så klart det er til kastanjer, det er! Og akkurat nå er tiden for det🌰

«Skjør et kryss på toppen av kastanjene og forvell dem ett minutt i kokende vann før du plasserer dem stødig i grovt salt med toppen opp i fatet. Stek dem i 10-15 min på 200 grader i ovnen, og la dem godgjøre seg et kvarters tid på benken med et glasshåndkle over før du serverer dem. Gjerne med smeltet salt smør til, pisket godt inn med litt eddik. Bon apetit😋»

Gabel Gabel